A mikró elpusztítja a koronavírust?

Megosztás:

Kezdőlap / Fertőtlenítés

Ne tegyél fémet, papírt, ruhát a mikróba, mert meggyullad, és vehetsz új mikrót. Ne tegyél pénzt sem a mikróba (se érmét, se bankjegyet, se bankkártyát), mert meggyullad, és vehetsz új mikrót, pénz nélkül.

Egyelőre nem tudunk olyan kutatásról, ami kifejezetten azt nézte volna, hogy a mikró elpusztítja-e a koronavírust. Azt viszont tudjuk, hogy mit csinál a mikró más kórokozókkal, és ebből tudunk következtetni arra, mit tesz a koronavírussal. Kettő perc mikrózás elpusztítja az átlagos konyhában található kórokozók kilencvenkilenc százalékat, és kicsit hosszabb mikrózás megöli például az influenzavírust, a madárinfluenzát, a madár koronavírust, és még egy sor másik vírust is.

A mikró kétféleképpen tudja bántani a kórokozókat: vagy a hő öli meg őket, vagy a mikrohullámú sugárzás RNS/DNS károsító hatása (a te DNS-edet nem károsítja a mikró, mert nem tudod belepréselni magad).

A mikró által használt hullámhossz az étel víztartalmát nagyon hatékonyan melegíti fel, és ha fél órán keresztül 60°C hőmérsékletre melegíted a koronavírust, attól már elpusztul. Ha teljesen átforrósítod az ételt a mikróban, nagy eséllyel rövidebb idő alatt is elpusztul minden vírus benne.

A mikró belsejében a sugárzás nem egyenletes. Csak akkor lehetsz biztos benne, hogy a vírusok elpusztultak, ha teljes egészében kellően magas hőmérsékletre melegedett amit betettél.

Címkék: étel, kaja, tisztítás, praktikus tanács, főzés, hőkezelés, tisztítás, konyha

Utolsó módosítás: