Kávézóba/étterembe mennék, mire figyeljek?

Megosztás:

Kezdőlap / Kockázat

Leginkább ne menj, inkább rendelj elvitelre vagy házhoz.

Ha mégis mindenképpen menni szeretnél, akkor ne menj be. Ülj le a teraszon, vagy ha olyat rendelsz, ami sétálva is fogyasztható, sétálj vele haza.

Sok vendéglátó hely került nehéz helyzetbe, ha nem is mész be ilyen helyre, de elvitelre/házhoz rendelsz tőlük és adsz borravalót, az nagy segítség lehet nekik. A járvány miatt a legtöbb kávézó és étterem be kellett hogy zárjon. Egy részük sajnos végleg. Ezért igen kevés lehetőség van rá, hogy olyan helyzetbe kerülj, ahol társaságban eszel-iszol. Erre az esetre néhány jó tanács:

Nyitott helyen, például teraszon, ahol a levegő szabadon jár, a fertőzés kockázata mindig sokkal kisebb, mert a vírusokat a légáramlatok elviszik, és nem tudnak úgy feldúsulni a levegőben, mint egy zárt szobában. Ezért ha mindenképpen együtt ennél-innál másokkal, keress ehhez kinti helyszínt.

Ha a vendéglátóhely munkatársainak a közelébe mennél, tedd fel a maszkodat. Ezzel véded őket, és másnap is be tudsz majd menni, mert lesz aki kiszolgáljon. Ha elvitelre rendeled a kávédat, akkor le sem kell venned a maszkodat bent.

Címkék: járvány, fertőzés, kockázat, kávézó, terasz, mindennapi élet

Utolsó módosítás: