Kávézóba/étterembe mennék, mire figyeljek?

Megosztás:

Kezdőlap / Kockázat

Leginkább ne menj, inkább rendelj elvitelre vagy házhoz.

Sok vendéglátó hely került nehéz helyzetbe, ha nem is mész be ilyen helyre, de elvitelre/házhoz rendelsz tőlük és adsz borravalót, az nagy segítség lehet nekik. A járvány miatt a legtöbb kávézó és étterem be kellett hogy zárjon. Egy részük sajnos végleg. Ezért igen kevés lehetőség van rá, hogy olyan helyzetbe kerülj, ahol társaságban eszel-iszol. Erre az esetre néhány jó tanács:

A helyig sétálj/biciklizz. Ahogy belépsz, az első dolog a kézmosás/kézfertőtlenítés legyen. Szokás szerint, ha köhögsz, akkor könyökhajlatba tedd ezt. Ha tüsszentettél és papírzsebkendőhöz nyúlsz, utána moss kezet.

Zárt térben amikor csak lehet, legyen rajtad maszk. Nyilván maszkban enni vagy kávézni kihívás, de minden egyéb helyzetben, például rendeléskor és mosdóba menet azért legyen rajtad.

Nyitott helyen, például teraszon, ahol a levegő szabadon jár, a fertőzés kockázata mindig sokkal kisebb, mert a vírusokat a légáramlatok elviszik, és nem tudnak úgy feldúsulni a levegőben, mint egy zárt szobában. Ezért ha mindenképpen együtt ennél-innál másokkal, keress ehhez kinti helyszínt.

Ha a vendéglátóhely munkatársainak a közelébe mennél, tedd fel a maszkodat. Ezzel véded őket, és másnap is be tudsz majd menni, mert lesz aki kiszolgáljon. Ha elvitelre rendeled a kávédat, akkor le sem kell venned a maszkodat bent.

Címkék: járvány, fertőzés, kockázat, kávézó, terasz, mindennapi élet

Utolsó módosítás: