Kávézóba/étterembe mennék, mire figyeljek?

Megosztás:

Kezdőlap / Kockázat

A járványügyi kockázat elkerülése szempontjából a legjobb, ha a teraszon ülsz le, vagy ha olyat rendelsz, ami sétálva is fogyasztható, esetleg haza sétálsz vele.

Sok vendéglátó hely került nehéz helyzetbe, és ha nem is mész be ilyen helyre, de elvitelre/házhoz rendelsz tőlük és adsz borravalót, az nagy segítség lehet nekik. A járvány miatt a legtöbb kávézó és étterem hosszú időre be kellett hogy zárjon. Egy részük sajnos végleg. De ha éppen lehetőség van rá és ilyen helyen eszel-iszol, itt van néhány jó tanács:

Nyitott helyen, például teraszon, ahol a levegő szabadon jár, a fertőzés kockázata mindig sokkal kisebb, mert a vírusokat a légáramlatok elviszik, és nem tudnak úgy feldúsulni a levegőben, mint egy zárt szobában. Ezért ha mindenképpen együtt ennél-innál másokkal, keress ehhez kinti helyszínt.

Ha a vendéglátóhely munkatársainak a közelébe mennél, tedd fel a maszkodat. Ezzel véded őket, és másnap is be tudsz majd menni, mert lesz aki kiszolgáljon. Ha elvitelre rendeled a kávédat, akkor le sem kell venned a maszkodat bent.

Címkék: járvány, fertőzés, kockázat, kávézó, terasz, mindennapi élet

Utolsó módosítás: