És mi a helyzet a csecsemőkkel?

Megosztás:

Kezdőlap / Koronavírus és gyerekek

Ahogy arról itt is írtunk, a gyerekek körében a súlyos koronavírusos megbetegedések kockázata általában alacsony, és ez alól a nagyon kicsi gyerekek sem jelentenek kivételt.

Csecsemőnek az egy év alatti gyerekeket nevezzük. A CDC vizsgálata azt találta, hogy a csecsemők körében jóval ritkább a megbetegedés, mint felnőttek körében.

Az Unicef összegyűjtött adatai alapján az eddigi körülbelül 3,4 millió koronavírus miatt elhunyt ember között körülbelül 12.000 20 év alatti van, ami ahhoz viszonyítva, hogy az emberek között milyen arányban élnek 20 év alattiak, nagyon alacsony. Ők az összes koronavírus miatti halálesetnek durván 0,4%-át teszik ki.

Az új vírusváltozatok nem csak a felnőttekre hathatnak másként, hanem a gyerekekre is. Egyelőre továbbra is úgy néz ki, hogy a gyerekek és csecsemők kevésbé vannak veszélyeztetve, mint a felnőttek és idősek. De ez nem jelenti azt, hogy nem kerül kórházba, vagy nem hal meg egyetlen gyerek sem, aki elkapja a koronavírust, mint ahogy arról itt, itt, itt, és itt is írunk.

Nincsenek pontos adataink arról, hogy kifejezetten a csecsemők milyen arányban halnak meg a koronavírus fertőzés következtében. A becslések szerint a halálozási arány a 3-10 éves gyerekek körében minden korcsoport közül a legalacsonyabb. A 3 évesnél fiatalabbak esetében valamivel magasabb, de még mindig messze elmarad attól, ami az idősebb felnőtt lakosságra jellemző.

Címkék: gyerek, baba, csecsemő, fertőzött, fertőzés, beteg, család, kismama, anya, kutatás

Utolsó módosítás: